شيشخط

Selasa, 30 Disember 2008

Senyum


Melihat versi yang lebih Besar

Kung Fu Aiskrim

Cicak Armadillo Yang Lapar

5 Rekaan Mengerikan untuk Menakutkan Mereka Di Pantai

Bagi kebanyakan orang, pantai adalah suatu tempat untuk beristi rehat apalagi bila cuti sekolah.Ianya adalah satu tempat ntuk kita melepaskan masalah dalam kehidupan seharian, melihat keluar untuk menikmati laut yang tenang dan bermain dengan pasir yang selesa dipijak. Alangkah terkejutnya apabila , ada diantara pantai diluar negara, artis disana telah memilih untuk menonjolkan bakat mereka dengan menghasilkan struktur yang mengerikan yang boleh membuat anda terkejut bahkan trauma kepada kebanyakan pelawat khususnya pada masa tertentu.

1.Tangan Yang Harmoni, di Homigot Korea


Jika saya(penulis) bangun pagi untuk melihat pantai dan jumpa sepasang tangan keluar dari laut.Semestinya jurnalcmt akan panik. Tangan Harmoni telah merisaukan pelawat di Korea semenjak tahun 1999 lagi dan sampai sekarang, tiada mengakibatkan kematian.

1.Sperm Whale, Pantai Scheveningen , Netherlands



Tidak seperti paus Sperm whale yang bisa, raksasa ini dibina daripada kayu, aluminium dan polyesterdan diletakkan di Scheveningen Julai tahun ini(2008).Pengunjung yang datang mungkin akan meletakkan tuala mereka jauh daripada menghampiri benda ini sejauh mungkin.

3.Suatu Tempat di Liverpool, England



Pantai di-tempat bernama Liverpool ini adalah rumah kepada berdozen patung berupa zombie(mayat hidup) dan semuanya menghadap laut di merata tempat. Agak seram pabila malam dan bagaimana agaknya kalau bagi mereka yang tidak tahu pasal ini.

4.Satu Bilik Dimana Ianya Selalu Hujan, Barcelona, Spain



Juan Munoz’s 'Una Habatacio di Sempre Plou' (Satu Bilik Dimana Ianya Selalu Hujan,) adalah kemungkinan satu hasil yang menakutkan dan dikatakan 5 batu terperangkap disangkar dan semakin anda mendekatinya,semakin seram rasanya sehingga anda nampak muka kesakitan mereka dan menjatuhkan aiskrim yang anda sedang makan.

5.Couple, Newbiggin-by-the-Sea, England



Berapa banyak panggilan kecemasan telah dibuat diatas patung diatas dimana mereka dikatakan akan dihempap oleh ombak yang ganas.Apa yang dapat dikatakan, hasil ciptaan diatas boleh membuat anda keliru antara benar dan tidak.

Terima kasih kepada Premier Holidays

Gila, Otak,Gaduh

Ada 3 beradik bernama Gila, Otak dan gaduh.Gaduh hilang.Gila dan Otak pergi Balai polis, Otak tunggu kat luar. Gila masuk kedalam jumpa polis. Polis tanya,"ada apa?".Gila cakap " Nak cari Gaduh". Polis cakap "Awak Gila ker?". "Ya,saya Gila".Polis cakap "takde otak ke?".Gila cakap "Otak ada kat luar." Polis blurr...

Isnin, 29 Disember 2008

95 Permainan Game Yang Anda Boleh Main Percuma.

95 Permainan Game Yang Anda Boleh Main Percuma. Rasanya dari game Micro Genius dulu-dulu..

Helikopter Ter Besar Di Dunia



Russian Mil V-12 adalah Helikopter terbesar yang pernah dicipta.Ianya dicipta di-Soviet Union pada tahun 1960-an.

Reka V-12 mempunyai 2 motor pada setiap sayap besar dan dari satu rotor disk ke-sebelah sahaja panjangnya sudah 220 kaki,lebih lebar dari sayap Boeing 747.

Lebih banyak helikopter besar di laman Aerospaceweb.

Ahad, 28 Disember 2008

Baca Sambil Senam

50 Gambar Terbaik Astronomi Tahun 2008





Astronomi adalah benda yang menarik dipelajari dan dilihati. Kadangkala, warnanya,bentuknya, dan pengetahuan yang kita dapat fahami daripada melihat subjek gambarnya tersendiri. Pautan ada di-Sini.

Sabtu, 27 Disember 2008

Kereta Stroller Kecil Untuk Si-Kecil

Monyet Snub Nosed



Pautan ada disini

Gadis BerBadankan Bola Keranjang



Qian,Gadis kecil 10-tahun ini telah mengalami kemalangan pada usia-nya 3 tahun sahaja.Untuk memastikan dia terus hitiddup, doktor terpaksa memotong kedua kakinya.Keluarga Qian tinggal di-Zhuangxia,China,tidak mampu untuk membeli kaki palsu utk mendapatkannya tetapi telah memberinya bola basketball untuk dirinya bergerak.Sekurang-kurangnya,dia dapat bergerak sana sini.

Sekarang, Qian telah ada kaki palsu yang mampu buat dia tersenyum gembira. Kita tumpang gembira bersama.


(via escene)

Jumaat, 19 Disember 2008

Ibu Hippo Membawa Anaknya Berenang


Gambar ni di-rakam 18 hari lepas di Zoo Berlin.

Duit Orang Bagi

Sekarang ni,duit memang susah nak cari.Bayangkan ada manusia tu bagi duit kat sesiapa sahaja.Kat sini ada rakaman hideen camera utk lihat camner reaksi manusia bila dapat tahu dapat cash.

Tempat Letak Basikal Kat Jepun


Sumber dari Sini

Rabu, 17 Disember 2008

Negara Paling Banyak Robot

Veni Vidi Vici


Veni Vidi Vici di cipta oleh Burdett dan David Bryan untuk project akhir Degree mereka sewaktu belajar tentang animasi 3D di-Universiti Hertfordshire.

Ehem..budak Inti dari Coventry punyer ada tak?

Selasa, 16 Disember 2008

Satellite Secara Langsung


Nak lihat satellite secara terus di Web.Lebih 8000 satelite telah direkodkan secara langsung.

ZooBorns



ZooBorns membawa anda kepada pembaharuan dan kecomelan baby haiwan dari zoo dan akuarium di-seluruh dunia.

Kucing Yang Pakai Contact Lense



Ernest ni kucing yg ber-usia 15 tahun yang tinggal kat Godshill di Isle.Dia ada sakit entropion,maksud dia condition dia dikatakan kelopak mata dia masuk didalam bila dia kelip mata.Dengan buat pembedahan mungkin mata dia akan sembuh tp dengan usia-dia yg dah tua,berapa lama dia boleh bereaksi.Penyelesaiannya?? Contact Lense!



Sekarang dia dah pakai contact lense,maka dia pun dapat lihat macam biasa.ahaks!

Perghh!mantap kucing ni